Izobraževanja

Novosti davka na dodano vrednost po 1.1.2020

Spoštovane davkoplačevalke in spoštovani davkoplačevalci!

Na kakšen način:
V okviru STROKOVNE DELAVNICE, kjer Vas bomo opozorili na posebnosti evidentiranja davka na dodano v zadnjih dveh letih, s poudarkom na novostih po 1.1.2020. Odgovarjali bomo na Vaša pereča vprašanja, povezana z obravnavano tematiko.

Vsebina strokovne delavnice

1. SPREMEMBE IN NOVOSTI NA PODROČJU DAVKA NA DODANO VREDNOST

Spremembe in novosti v 2019 :

 • Kuponi;
 • Pravila za elektronske storitve;
 • Izjave za oddajanje v najem;
 • Popravki napak.

 

Spremembe in novosti v 2020:

 • Kako se po novem dokazuje EU dobava blaga – kaj vse bomo rabili za dokazovanje premika blaga, da bo lahko račun za EU prodajo brez DDV;
 • Skladiščenje na odpoklic;
 • Zaporedne in verižne dobave;
 • Nova nižja stopnja DDV za knjige;
 • Sprememba pravilnika.

2. ODGOVORI NA VPRAŠANJA

Zaupajte zanesljivemu partnerju z več kot 25 letnimi izkušnjami. Računovodsko svetovanje - za dobre poslovne rezultate potrebujete urejeno računovodstvo, prave davčne nasvete in izobražen kader. Online osebno svetovanje
Beseda o predavateljici

Izvajalka delavnice bo davčna svetovalka IDA KAVČIČ, spec. posl. ekon., univ. dipl. ekon., ki se z davčno problematiko ukvarja že 25 let in se dnevno srečuje s problemi na davčnem področju v podjetjih. V letu 2000 je opravila strokovni izpit pri Davčno finančno raziskovalnem institutu v Mariboru in takrat ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčna svetovalka ZDSS. S področja davčnega svetovanju je tudi zaključila podiplomski specialistični študij in pridobila naziv specialist poslovne ekonomije.

Priporočilo za obisk delavnice

V enem dnevu se boste seznanili z vsemi spremembami v zadnjih dveh letih. Opozorili vas bomo na najpogostejše napake in kako jih odpraviti na najmanj boleč način. Vse spremembe bomo razložili na primerih kjer bomo tudi povedali kako se zadeve evidentira v DDV evidence. Seznanili vas bomo z zadnjim aktualnim delom našega FURS-a in z dogajanji v EU.

Kaj boste s seminarjem pridobili: Vedeli boste kako razumeti in uporabljati nova pravila za EU dobave. Pravočasno se boste s poslovnimi partnerji dogovorili katere papirje vse potrebujete in kdo jih bo priskrbel. Opozorili vas bomo pri katerih poslih lahko nastane težava s tujim DDV in kje vas lahko »preganja« tuja  Finančna uprava. Ne bomo vam samo prikazali sprememb na primerih, temveč vam bomo razložili kakšna je logika in kako se lotiti reševanja DDV vprašanj. Ne bomo vam dali samo odgovorov, temveč vas bomo naučili kako poiskati pravi odgovor. Čas bo tudi za vaša vprašanja.

Seminar je namenjen vodjem računovodskih servisov, računovodjem v podjetjih, referentom za obračun DDV, komercialistom ter drugim odgovornim osebam za pravilen obračun DDV pri davčnih zavezancih.

Prijave in plačilo

 Vašo prijavo in plačilo za izvedbo davčne delavnice pričakujemo najkasneje do torka, 11.2.2020, da vam bomo lahko pravočasno posredovali povezavo za dostop do delavnice ter gradiva.
Prosimo, da kotizacijo nakažete pred pričetkom seminarja na transakcijski račun, številka:

SI56 0700 0000 0616 137, ter sklic: 00 vaša davčna številka (družbe ali podjetnika posameznika).

Prijavite se lahko:
– preko obrazca na spletni strani: www.iksvetovanje.si
– elektronsko na naslov: ida.kavcic@iksvetovanje.si ali racunovodstvo@iksvetovanje.si

Dodatne informacije:
Za vse dodatne informacije, odprta vprašanja in pojasnila pokličite na:

– telefon +386 4 5309 578 oz. +386 4 5338 887
– GSM +386 31 399 001

Preko elektronske pošte lahko že pred predavanji oddate vaša konkretna vprašanja.

PODROBNOSTI

Začetek:
10. januar 2020 | 09:00

Konec:
10. januar 2020 | 14:00

Cena:
€150

KRAJ IN DATUM IZVEDBE
SEMINARJA:

Strokovna delavnica bo potekala v PETEK, 10. januarja 2020 od 9.00 do 14.00 ure – v predavalnici v poslovni stavbi v Bistrici pri Tržiču (nasproti Deteljice oz. za bencinsko črpalko Petrol v Bistrici pri Tržiču).

KOTIZACIJA:
Kotizacija za udeleženca, ki vključuje predavanja in odgovore na konkretna vprašanja, gradivo, malico in ustrezno postrežbo v odmorih znaša:

150,00 EUR (z vključenim DDV) za enega udeleženca, vsak naslednji udeleženec iz istega podjetja ima 10% popusta, 20 % popust imajo stalni poslovni partnerji (podpisane pogodbe o davčnem svetovanju).

Prijavnica

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:


  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: racunovodstvo@iksvetovanje.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo IK SVETOVANJE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.