Izobraževanja

Priprave na zaključni račun in obračun DDPO 2021 ter novosti za leto 2022

Spoštovane davkoplačevalke in spoštovani davkoplačevalci!

Bliža se čas oddajanja letnih poročil in davčnih obračunov, zato bi vas radi opozorili na posebnosti, ki jih nikakor ne smete spregledati pri izdelavi zaključnega računa in obračuna davka od dohodkov pravnih oseb za leto 2021.

Na kakšen način:
V okviru on-line STROKOVNE DELAVNICEkjer Vas bomo opozorili na posebnosti in novosti pri izdelavi zaključnega računa in obračuna davka od dohodkov pravnih oseb za leto 2021. Opozorili Vas bomo tudi na novosti v ZDDPO-2 in ZDoh-2, ki bodo začele veljati s 1.1.2022.

Odgovarjali bomo na Vaša pereča vprašanja, povezana z obravnavano tematiko.

Vsebina strokovne delavnice

1. KAJ JE POTREBNO VEDETI IN STORITI ŠE V LETU 2021

  • Opravimo popis sredstev in ugotovimo vpliv popisnih razlik na ODDPO;
  • Ugotovimo vpliv korona zakonodaje na računovodske izkaze in ODDPO;
  • Opravimo pregled prihodkov in odhodkov z davčnega vidika: davčno priznani prihodki, davčno priznani odhodki, delno priznani odhodki, primeri iz prakse
  • Davčne olajšave in vpliv na davčno osnovo
        

2. NOVOSTI ZAKONA O DAVKU OD DOHODKOV PRAVNIH OSEB IN ZAKONA O DOHODNINI ZA LETO 2022

3. ODGOVORI NA VPRAŠANJA

Zaupajte zanesljivemu partnerju z več kot 25 letnimi izkušnjami. Računovodsko svetovanje - za dobre poslovne rezultate potrebujete urejeno računovodstvo, prave davčne nasvete in izobražen kader. Online osebno svetovanje
Beseda o predavateljici

Izvajalka delavnice bo davčna svetovalka IDA KAVČIČ, spec. posl. ekon., univ. dipl. ekon., ki se z davčno problematiko ukvarja že 25 let in se dnevno srečuje s problemi na davčnem področju v podjetjih. V letu 2000 je opravila strokovni izpit pri Davčno finančno raziskovalnem institutu v Mariboru in takrat ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčna svetovalka ZDSS. S področja davčnega svetovanju je tudi zaključila podiplomski specialistični študij in pridobila naziv specialist poslovne ekonomije.

Priporočilo za obisk delavnice

V enem dopoldnevu Vas bomo seznanili z aktualnimi zadevami, ki jih boste morali kot davčni zavezanci upoštevati pri sestavi zaključnega računa in obračuna davka od dohodka pravnih oseb za leto 2021, ter vas seznanili z zakonskimi spremembami. Odgovarjali bomo na vaša konkretna vprašanja.

Seminar je namenjen vodjem računovodskih servisov, računovodjem ter drugim odgovornim osebam za računovodsko in davčno področje pri davčnih zavezancih.

Prijave in plačilo

 Vašo prijavo in plačilo za izvedbo davčne delavnice pričakujemo najkasneje do torka, 21.12.2021, da vam bomo lahko pravočasno posredovali povezavo za dostop do delavnice ter gradiva.
Prosimo, da kotizacijo nakažete pred pričetkom seminarja na transakcijski račun, številka:

SI56 0700 0000 0616 137, ter sklic: 00 vaša davčna številka (družbe ali podjetnika posameznika).

Prijavite se lahko:
– preko obrazca na spletni strani: www.iksvetovanje.si
– elektronsko na naslov: ida.kavcic@iksvetovanje.si ali racunovodstvo@iksvetovanje.si

Dodatne informacije:
Za vse dodatne informacije, odprta vprašanja in pojasnila pokličite na:

– telefon +386 4 5309 578 oz. +386 4 5338 887
– GSM +386 31 399 001

Preko elektronske pošte lahko že pred predavanji oddate vaša konkretna vprašanja.

KRAJ IN DATUM IZVEDBE
SEMINARJA:
Strokovna delavnica bo potekala preko ZOOM-a v sredo, 22. decembra 2021 od 9.00 do 14.00 ure.

KOTIZACIJA:
Kotizacija za udeleženca, ki vključuje predavanja in odgovore na konkretna vprašanja, gradivo znaša:

 150,00 EUR (z vključenim DDV) za enega udeleženca, vsak naslednji udeleženec iz istega podjetja ima 10% popusta, 20 % popust imajo stalni poslovni partnerji (podpisane pogodbe o davčnem svetovanju).

Prijavnica

    Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:


    Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

    Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: racunovodstvo@iksvetovanje.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo IK SVETOVANJE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.